Natuurpunt Boven-Dender

 

Natuurpunt
Boven-Dender

Vereniging voor
Natuur en Landschap
in de regio
Geraardsbergen - Lierde - Everbeek
 

 

Waarom uw lidmaatschap een verschil maakt ?

Samen met 90.000 gezinnen in Vlaanderen, waarvan meer dan 500 in onze afdelingsregio, geef je zo een duidelijk signaal dat ook jij natuur belangrijk vindt. Een oud bos, een meanderend beekje, een poel vol kikkers, een holle weg: dankzij de inzet van duizenden geestdriftige vrijwilligers en dankzij de steun van mensen zoals jij kan Natuurpunt deze betoverende plekjes beschermen. Kom uit je schelp en wordt lid van Natuurpunt!

Wat krijg ik als lid van Natuurpunt ?

Als nieuw lid ontvang je een welkomstpakket.

Het lidgeld bedraagt 27 euro per kalenderjaar.
Je geniet van volgende voordelen :

 • onze Fiets- en wandelgids

  Een geïllustreerde gids met tips voor meer dan 60 wandelingen en fietstochten in onze mooiste natuurgebieden.  Het is een boekje met kaarten en praktische informatie over afstanden, startplaatsen, aangewezen wandelperiodes, bezienswaardigheden en de bereikbaarheid van de natuurgebieden. Deze wandelgids is niet in de handel verkrijgbaar. Enkel wie lid wordt van Natuurpunt, wordt er eigenaar van!

 • Vier maal per jaar het kleurrijke ledentijdschrift Natuur.blad

  Natuur.blad is het communicatiemiddel tussen Natuurpunt en haar leden.  Het stelt zich tot doel te informeren over de doelstellingen, de standpunten, de werking en de realisaties van de vereniging.

  In vlot leesbare en rijk geïllustreerde interviews, reportages, dossiers en sfeerbeelden wil de redactie thema’s belichten als natuurbehoud en landschapszorg, natuurbeleving, natuurstudie, beleidswerking, natuureducatie, verenigingswerkingen duurzame ontwikkeling.

  Tegenover de andere, meer gespecialiseerde tijdschriften van Natuurpunt, wil Natuur.blad zich positioneren als een laagdrempelige publicatie met een eenvoudig en bevattelijk taalgebruik, bestemd voor de leek met een brede algemene interesse voor natuur en milieu.

 • Vier maal per jaar het kleurrijke regionale tijdschrift Dendriet.

  Dendriet is het communicatiemiddel tussen 9 Natuurpunt afdelingen uit de Denderregio en hun ledenHet is in kleur en verschijnt vier keer per jaar.

  We houden eraan om in Dendriet geen algemene artikels te publiceren die je elders ook kan vinden. We geven vooral actuele informatie die nauw aan de Denderstreek is gebondenIn elke Dendriet wordt een reservaat uit de regio belicht.  En met de Dendrietkalender heb je meteen alle activiteiten die doorgaan in de Denderstreek op een rijtje.

 • een aanbod van honderden activiteiten in heel Vlaanderen.
 • 10% korting in de Natuurpuntwinkel.

  Natuurpunt heeft een webwinkel met boeken over de natuur van hier tot in de verste uithoeken van de wereld en met een heleboel praktisch 'materiaal' voor de natuurliefhebber, waaronder een groot aanbod van verrekijkers en telescopen.  Als lid krijg je 10% korting op alle aankopen. 

 • een ledenhoekje op de website van Natuurpunt

  Natuurpuntleden hebben via hun lidnummer toegang tot het aparte leden-hoekje op de website van Natuurpunt. 

Hoe word ik lid ?

Lid worden is niet moeilijk.
Schrijf 27 euro over op rekeningnummer BE92 4431 6588 1123 van Natuurpunt Boven-Dender, met vermelding van "nieuw lid".
Stuur bijkomend een berichtje naar Koen Steenhoudt (zie rubriek Contacten), zodat we onmiddellijk je adres in onze regionale databank kunnen stoppen.
Aarzel niet om meer informatie aan te vragen bij Carlos (zie rubriek Contacten).

Bijkomende gespecialiseerde tijdschriften

Er bestaat de mogelijkheid om een bijkomend abonnement te nemen op twee gespecialiseerde tijdschriften.

 • Natuur.focus is een kwartaalmagazine over natuurstudie en natuurbeheer

  Veel mensen genieten van de natuur, maar stellen zich ook vragen over het hoe en waarom van de wonderbaarlijke fenomen die er zich voordoen. Die honger naar kennis tracht Natuurpunt te stillen met Natuur.focus.  Natuur.focus is geen saai leesvoer voor bollebozen, maar bevat vlot leesbare artikels die zich tot een breed geïnteresseerd publiek richten.

  Ben je als vrijwilliger betrokken bij het beheer van een natuurgebied, maak je deel uit van een werkgroep die een bepaalde soort bestudeert, werk je voor de groen- of milieudienst van je gemeente, provincie of de Vlaamse administratie, studeer je biologie of ecologie, doe je aan wetenschappelijk onderzoek, of heb je net iets meer belangstelling voor natuurthema’s dan de gewone leek? Dan is Natuur.focus voor jou bestemd!

 • Natuur.oriolus is hét tijdschrift voor de vogelliefhebber.

  Behoor jij ook tot de duizenden Vlamingen die graag ‘vogels kijken’? Dan kun je niet verder zonder Natuur.oriolus. Het informeert over alles wat verband houdt met de studie, de waarneming en de natuurlijke leefomgeving van vogels.  Het brengt toegankelijke informatie over het wetenschappelijk onderzoek rond vogels dat vaak met medewerking van onze ‘Natuurpunters’ gebeurt. Het is de spreekbuis van de ruim dertig regionale vogelwerkgroepen die onder de vleugels van Natuurpunt actief zijn en volgt alle vogelprojecten van Natuurpunt Studieop de voet.

  Wie op de hoogte wil blijven van opmerkelijke waarnemingen en wil weten welke vogels waar in Vlaanderen te zien zijn, zal Natuur.oriolus niet meer willen missen.

 • Een abonnement voor één van beide kost € 8,50.
  Voor de twee betaal je slechts € 14,50.